Luonto

Harjuja ja kangasmetsiä

Hämeenkankaan harjumaastot helppokulkuisine neulaspolkuineen hemmottelevat retkeilijöitä ja luonnossa liikkujia. Nauti Jämin luonnosta patikoiden tai pyöräillen ja vietä rauhallinen evähetki nuotion äärellä. Soininharjun laen näkötornista, Satakunnan korkeimmalta kohdalta, avautuvat avarat näkymät metsäisiin maisemiin. Laskeudu harjun juurelle ja lumoudu ikuisesti pulppuavista lähteistä.

 

Metsähallituksen monikäyttöaluetta

Hämeenkangas on harjoitus- ja monikäyttöaluetta, jota Metsähallitus huoltaa ja hallinnoi. Hämeenkangas on ensisijaisesti Puolustusvoimien harjoitusaluetta, jossa myös retkeilijöiden on mahdollista liikkua. Suurin osa Hämeenkankaan metsistä on talouskäytössä, mutta luonnonarvoiltaan edustavimmat kohteet on perustettu luonnonsuojelualueiksi.

Lue lisää

 

Huomio. Liikkuminen on rajoitettua Puolustusvoimien harjoitusten aikana osassa Hämeenkangasta ja Puolustusvoimien ajoneuvojen ym. kaluston lähellä liikkumista tulee välttää. Harjoitukset painottuvat Hämeenkankaan länsiosiin. Voit tarkistaa harjoitusten ajankohdat vuosisuunnitelmasta tai olemalla yhteydessä Puolustusvoimien vaihteeseen, puh. (02) 99800.

 

Lauhanvuori – Hämeenkangas UNESCO Global Geopark

Hämeenkangas on osa Lauhanvuori – Hämeenkangas UNESCO Global Geoparkia, joka kokoaa yhteen arvokkaat geologiset kohteet kolmen maakunnan rajaseudulla, yhdeksän kunnan alueella. Jääkauden synnyttämät harjut, lähteet ja suot Jämillä ovat osa Geoparkin lähes kahden miljardin vuoden geologista Vuoristosta suomaaksi -tarinaa.

Lue lisää

 

 

Tutustu reitteihin, käyntikohteisiin ja taukopaikkoihin

 

EtusivuLuonto