Tapahtuma Facebookissa

Laavujen kierroksella tutustutaan alueen reitteihin ja laavuihin. Tapahtuma sopii hyvin kaiken tasoisille liikkujille!

Ajankohta

Sunnuntaina 18.9. klo 11-14 tutustutaan Elämyskotaan, Niinikotaan ja Koivistonharjun laavuun.

Lauantaina 1.10. klo 11-14 ovat vuorossa Viidentienristeys, Kuninkaanlähde ja Ruskalaavu.

Laavupassi

Vierailtuasi kaikissa kohteissa ja saatuasi laavupassin täyteen, sinulla on mahdollisuus osallistua arvontaan.

Toimita täytetty passi jollekin lauantain 1.10. pisteistä ja anna yhteystietosi toimitsijalle. Voit toimittaa passin myös Jämijärven kunnanvirastolle pe 7.10. klo 14 mennessä. Täytetyn passin voi myös toimittaa Kankaanpään liikuntakeskuksen infopisteelle. Muista antaa yhteystietosi.

Arvonta suoritetaan maanantaina 10.10. klo 10.00

Hyvä tietää

Huom. vaikka päivät on jaettu kävely- ja pyöräilypainotteisiksi, pääsee moniin kohteisiin myös ajoneuvolla. KARTTA

Facebook-tapahtumaan päivitetään ajankohtaista tietoa Laavujen kierroksesta. Tapahtumaan ja julkaisuihin voi myös esittää kysymyksiä tai kommentoida.

Kuka järjestää?

Tapahtumaa järjestävät Jämijärven kunta ja Varalan urheiluopisto yhteistyössä Kankaanpään kaupungin ja paikallisten järjestön kanssa.

Tapahtuma järjestetään Hämeenkankaalla, joka on osa Lauhanvuori-Hämeenkangas Geoparkia.

Tutustu Geoparkiin täällä: https://lhgeopark.fi/

Ohjelma

Varalan urheiluopiston opiskelijat järjestävät kohteissa toiminnallista tekemistä ja paikalliset järjestöt myyvät herkkuja retkeilijöille.

Opiskelijoiden järjestämä toiminta on ilmaista, mutta tarjoiluja varten kannattaa varata hieman käteistä!

Sunnuntain 18.9. klo 11-14 ohjelmaa kohteittain

Elämyskodalla luvassa luontotietovisailua ja omatoiminen pallopiste kaukalossa. Tarjolla on makkaraa ja Rajalahden tilan lammasvartaita. Elämyskota sijaitsee Jämin keskuksessa Lumihovia/Yritysforumia vastapäätä Jämintien toisella puolella sorakentän laidalla.

Niinikodalla touhutaan temppuradalla sekä slackline/vanneradalla. Lisäksi pääsee tekemään tuttavuutta röllimetsäpeikon kanssa. Myös kahvia ja vesipiste tarjolla! Pysäköinti on mahdollista os. Rinnetie 163 Niinimajan pysäköintialueella.

Koivistonharjun laavulla on luvassa partioaiheinen rastirata, heittotarkkuuden mittaamista, lettuja, mehua ja harmonikkamusiikkia. Tarjolla myös vesipiste. Laavun lähiosoite on Mielahdentie 240, mutta laavun läheisyyteen pääsee pysäköimään.

Lauantain 1.10. klo 11-14 ohjelma kohteittain

Viidentienristyksen laavulla mm. suunnistusaiheinen leimausrata, frisbeegolfia, kahvia ja kastamista. Laavu sijaitsee risteyksen välittömässä läheisyydessä os. Kivistönkankaantie 228.

Kuninkaanlähteen laavulla sauvahiihdetään/-kävellään sekä tutustutaan metsäjoogaan. Myynnissä karkkia ja mehua. Laavu sijaitsee os. Kuninkaanlähteentie 439 tien ja Pirkan uran risteyksessä.

Ruskalaavulla partiolaiset opettavat solmujen saloihin ja telttarastissa pääsee kokeilemaan teltan pystyttämistä. Varalan opiskelijat puolestaan opettavat solmupisteellä solmuja ja tulentekoa. Slackline lapsille. Letunpaistoa, makkaraa ym. Ruskalaavu sijaitsee Pirkan uran varrella, koordinaatit 61.77654, 22.61277 (WGS84).

KARTTA